Persoonlijke begeleiding

Het krijgen van een kindje en je zwangerschap is een bijzondere, maar soms ook spannende periode. Er kunnen vragen en onzekerheden voorbij komen. Ik ben er voor je en kijk naar wat jij nodig hebt.
Mocht je in het ziekenhuis onder controle zijn, dan maak ik in een vroeg stadium al graag kennis met jullie. Het is dan ook mogelijk om Centering via mij te volgen om goed voorbereid te zijn.

Aanmelden

Zodra je weet dat je zwanger bent, mag je je aanmelden. Vul hiervoor gemakkelijk het aanmeldformulier in via de button en ik neem snel contact met je op.
Wil je liever even bellen om een afspraak te maken? Geen probleem! We stemmen dan samen af wanneer de afspraak plaatsvindt.

Controles

Tijdens de zwangerschap kom je regelmatig op controle om te kijken of het goed gaat met jou en je ongeboren kind. Iedere controle meten we je bloeddruk en luisteren we naar het hartje van je baby. Per controle gaan we kijken welke extra informatie je nodig hebt of wat we kunnen bespreken. Zo neem ik jullie stap voor stap mee door de zwangerschap richting het ouderschap. Ook nemen we de tijd om elkaar te leren kennen, om de zorg zo goed mogelijk bij jullie aan te laten sluiten.
Standaard bied ik zwangerschapscontroles aan via Centering Zwanger. Individuele korte controles blijven ook mogelijk.

Centering

Bij centering gaat het juist om interactie, gezamenlijkheid en het sociale stuk van de zwangerschap. In kleine groepjes (4-9 vrouwen) wordt er meer informatie besproken, gedeeld en gedragen. Per keer wordt niet alleen bekeken of het goed gaat met jou en je baby, maar worden ook onderwerpen besproken, zoals: hoe bereid ik me voor op de bevalling, welke emoties zijn normaal rondom de zwangerschap, waar lopen andere vrouwen tegenaan en welke tips hebben zij hiervoor. Juist hierdoor heb je een betere voorbereiding op de zwangerschap, bevalling en het aanstaande ouderschap. Uit onderzoek is gebleken dat zwangere vrouwen hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen, meer kennis hebben en daardoor een beter uitkomst van de zwangerschap. Daarom kies ik ervoor om centering als standaard zorg aan te bieden omdat ik hier veel voordelen in zie en dit de afgelopen jaren in de praktijk ervaren heb.

Twijfel je of het iets voor je is? Dan nodig ik je graag uit om een eerste bijeenkomst mee te doen en daarna te beslissen of je door blijft gaan of niet. Lijkt het je echt helemaal niks, kies dan voor de korte individuele controles bij mij.

Echo's

Tijdens de zwangerschap kunnen er verschillende echo’s gemaakt worden. Echo’s zijn lang niet altijd nodig om de juiste zorg te verlenen. Per zwangere bekijken we welke echo’s nodig zijn. Sommige echo’s doe ik zelf in de praktijk.

Ook kan er een echo gemaakt worden om te onderzoeken of er aangeboren afwijkingen zijn bij jullie baby, dit is een medisch onderzoek. Hierover krijgen jullie tijdens een van de eerste controles meer informatie, zodat jullie hier samen een keuze in kunnen maken. Deze echo’s doe ik niet zelf, maar laat ik bij Inzicht in Almelo maken.

Je kunt er ook zelf voor kiezen om een keer extra naar je kindje te kijken. Hiervoor kun je contact opnemen om te kijken welke mogelijkheden ik hierin heb.

Meer informatie

Ik vind het belangrijk dat je vertrouwen hebt in je eigen lichaam, de zwangerschap en mijn begeleiding. Ook wil ik jullie graag voorzien van betrouwbare informatie. Opzoek naar meer informatie? Download de extra folders, vind websites en apps. Zit je ergens mee in je zwangerschap of heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Bel of mail gerust, ik denk graag met je mee.

06 28 47 27 74